Dakwerken Retie

Dakwerken laten doen door een dakwerker uit Retie? Dan is dit de juiste pagina. Is je dak toe aan vernieuwing, laat dan nieuwe dakbedekking plaatsen. Onder dakwerken vallen meerdere klussen, denk bijvoorbeeld aan het herstellen van je dak, maar ook dakrenovatie en zinkwerken horen erbij.

Ben je benieuwd naar de prijs van een nieuw dak en wil je meer weten over de verschillende dakwerken? Lees snel verder over de mogelijkheden voor jouw dak.

Besparen op de dakwerken prijzen?

Wil je besparen op de prijzen van dakwerken in Retie? Dan maak je gebruik van onze voordelige service. Je bespaart namelijk op de kostprijs door offertes aan te vragen via het offerteformulier.

Hoe werkt dat dan?

Als je offertes aanvraagt, ontvang je van meerdere geregistreerde dakwerkers een offerte op maat. Vergelijk deze onderling op prijs en aanbod. Zo vind je niet alleen een dakwerker uit je eigen omgeving, maar bespaar je ook op de prijzen!

De voordelen op een rijtje:

 • Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen
 • Ontvang van meerdere dakdekkers een offerte
 • Bespaar op de kosten door te vergelijken!

dakwerken Retie

Wat doet de dakwerker in Retie?

De dakwerken die een dakwerker uit Retie doet, zijn behoorlijk uiteenlopend. Zo zorgt hij niet alleen dat je een dak boven je hoofd hebt, maar doet hij ook dakherstellingen en daktimmerwerken. Bovendien schakel je een dakdekkersbedrijf in voor het plaatsen of vernieuwen van dakbedekking en staat hij voor je klaar als er een renovatie nodig is. Hoe lang de werkzaamheden duren is afhankelijk van de dakwerken die uitgevoerd moeten worden. Het herstellen van het dak is een stuk sneller gedaan dan het complete dak renoveren. Een reparatie is vaak binnen een dag gedaan terwijl een renovatie gemiddeld 3 weken duurt. Het vervelende bij een renovatie is dat je volledig afhankelijk van het weer bent.

Welke dakwerken doet een dakdekker uit Retie?

 • Nieuw dak aanleggen
 • Dakherstellingen en daktimmerwerken
 • Dakrenovatie
 • Dakonderhoud en dakreparatie
 • Dakisolatie
 • Leggen van dakbedekking
 • Dakkapel plaatsen

Diverse dakwerken laten uitvoeren?

Een dakdekker herstelt het dak, doet daktimmerwerken en verhelpt een daklekkage.

Offertes aanvragen


Prijzen van dakwerken

Wat zijn de prijzen van dakwerken? Dit is lastig te bepalen omdat een aantal factoren de prijs beïnvloeden. Voor een dakherstelling betaal je gemiddeld €40,- per m², terwijl het renoveren van een dak tussen de €30,- en €110 per m² kost. De factoren die de kostprijs beïnvloeden, zijn de oppervlakte van het dak, welke materialen gebruikt worden en wat de moeilijkheidsgraad is. Daarnaast speelt de bereikbaarheid een rol en wat voor tarief de dakdekker uit Retie hanteert.

Prijstabel: gemiddelde prijs van dakwerken

Soort dakwerken Gemiddelde dakwerken prijzen*
Dakherstelling Vanaf €40,- per m², afhankelijk van probleem.
Dakrenovatie €30,- tot €110,- per m²
Nieuwe dakbedekking plaatsen Bij plat dak vanaf €40,- per m²
Bij hellend dak vanaf €22,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. De exacte kosten zijn sterk afhankelijk van de exacte klus, het probleem en het uurloon van de dakdekker. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Uurloon dakwerker Retie

Het gemiddelde uurloon van een dakwerker uit Retie ligt tussen de €35,- en €45,-. Echter verschilt het uurloon per dakdekkersbedrijf en per regio. Let op dat er vaak materiaalkosten bijkomen. Het is aan te raden om voor een tarief per m² te gaan, omdat je zo niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Dakherstellingen, herstellen van schade

Constateer je een daklekkage of zie je dat de dakbedekking kapot is? Schakel dan snel een dakdekkersbedrijf uit Retie in die dakwerken in de vorm van dakherstellingen voor je uitvoert. Een dakwerker spoort het lek voor je op. Het opsporen gebeurt aan de hand van lekdetectie, infrarood of endoscopie. Nadat het lek is vastgesteld, wordt een advies gegeven voor schadebeperkende maatregelen. Aan de hand daarvan zorgt de dakwerker dat de lekkage verholpen wordt. Of je nou een plat dak of hellend dak hebt: de dakdekker staat voor je klaar om de boel te herstellen.

Dakrenovatie, het dak vernieuwen

Een dakdekker voert ook een dakrenovatie voor je uit. Wanneer is een renovatie nodig? Als het dak flink beschadigd is of als de levensduur van de bedekking bereikt is. Laat eerst een controle doen door een dakwerker uit Retie alvorens je het dak laat herstellen of vernieuwen. Als renovatie geen optie is, moet je een nieuw dak laten plaatsen. Dit houdt in dat er naast nieuwe bedekking ook een houten constructie aangelegd wordt.

dakwerker Retie

Daktimmerwerken of zinkwerken?

Onder dakwerken vallen ook daktimmerwerken en zinkwerken. Daktimmerwerken zijn eigenlijk het bouwen van een dak, waarbij het belangrijk is om een keuze te maken voor de dakconstructie. Er zijn diverse constructies, zoals het gordingdak of spantendak. De constructie is belangrijk, zodat je dak waterdicht is en meerdere jaren mee kan.

Naast een nieuw dak, doen dakdekkers ook allerlei zinkwerken. Onder zinkwerken worden dakgoten, afvoerbuizen en kornissen verstaan. Zink is een duurzaam product, waardoor het uitstekend is voor dakwerken. Het verwerken van zink is specialistisch, waardoor je dit het beste overlaat aan geregistreerde dakwerkers.

Vernieuwen van de dakbedekking

Is je dakbedekking versleten of heb je last van een daklekkage? Dan is het verstandig om een dakdekker in te schakelen die zorgt voor het vernieuwen. Hoe dit werkt, hangt af van het type dak. Bij een plat dak heb je keuze uit bitumen, groendak, EPDM of pvc. Hellend dak vernieuwen? Dan zijn dakpannen, rieten of leien een optie.


Bitumen laten leggen op het platte dak van je woning?

Een dakdekker helpt je graag bij roofing. Vraag gratis offertes aan!

Offertes aanvragen


Dakbedekking voor plat dak

Tegenwoordig worden platte daken steeds populairder. Dit komt omdat mensen hun woonhuis steeds moderner willen en deze eenvoudig te combineren zijn met zonnepanelen of een groendak. De juiste dakbedekking is echter van essentieel belang. Bij het plaatsen van een nieuw dak of het vervangen van het huidige dak, heb je keuze uit verschillende materialen. De bekendste soorten zijn bitumen en EPDM. Bitumen wordt ook wel roofing genoemd.

Wat voor dakbedekking is geschikt voor platte daken?

 • Bitumen of roofing
 • EPDM
 • Pvc
 • Groendak

Prijzen dakbedekking plat dak

Plat dak voorzien van dakbedekking? Dan wil je natuurlijk weten wat de kostprijs is. Een groendak is de duurste variant. De startprijs begint bij €120,- per m². Bitumen of roofing is goedkoper, de kostprijs is gemiddeld €45,- per m². De prijzen worden beïnvloed door de totale oppervlakte, de moeilijkheidsgraad en natuurlijk het materiaal. Houd ook rekening met het feit of eerst de oude bedekking verwijderd moet worden. Bekijk onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen.

Prijstabel: prijs dakbedekking plat dak

Soort dakbedekking voor plat dak Gemiddelde prijs per m² (incl. btw en montage)*
Plaatsen van bitumen dakbedekking €40,- tot €50,- per m²
EPDM plaatsen €60,- tot €80,- per m²
Extensief groendak €45,- tot €100,-
Intensief groendak €120,- tot €200,-
PVC dakbedekking €55,- tot €70,-

*Let op: dit is een gemiddelde prijs. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Bitumen Retie

Bitumen laten leggen op je dak in Retie? Een dakwerker voert de dakwerken voor je uit. Roofing is de meest voorkomende bedekking voor platte daken in België. Het wordt gewonnen uit aardolie en is een duurzaam materiaal. De levensduur van roofing is zo’n 25 jaar, mits het leggen op de juiste manier gebeurd. Er zijn 2 soorten bitumen, namelijk APP of SBS. Lees hieronder snel verder voor meer informatie.

bitumen dakbedekking Retie

APP of SBS roofing?

APP is een vorm van bitumen en staat voor Atactisch PolyPropyleen en is een zeer elastische kunststof. Hierdoor blijft dit materiaal soepel bij temperatuurswisselingen. Bovendien is APP zeer goed bestand tegen uv-straling. SBS is ook een vorm van bitumen en staat voor Sytreen Butadieen Styreen. Het is net als APP zeer elastisch. De kans op een daklekkage is minimaal omdat SBS sterk hecht. Nadeel is dat SBS door uv-straling poreus wordt. Oplossing hiervoor is om een laag grond op het dak aan te brengen ter bescherming. De levensduur van APP is zo’n 30 jaar en die van SBS is gemiddeld 25 jaar.

EPDM dakbedekking Retie

Je platte dak in Retie bedekken met EPDM dakbedekking laat je het beste door een dakdekkersbedrijf doen. EPDM is een waterdichte rubbersoort en is uitstekend voor platte daken. De levensduur van EPDM is ontzettend lang, namelijk 40 tot 50 jaar. Bovendien scheurt EPDM niet, heb je weinig onderhoud er aan en blijft het beloopbaar.

Groendak Retie

Groendak laten leggen door een dakdekker? Groendaken worden populairder, omdat ze ecologisch en goed voor het milieu zijn. Er zijn 2 soorten groendaken geschikt voor een plat dak. Welke soort je kiest, is afhankelijk van je wensen en waar je het dak voor gebruikt.

Wat is een groendak eigenlijk?

Een groendak is een dak dat voorzien is van vegetatie, zoals grassen, kruiden en planten. Het is mogelijk om de begroeiing te combineren met zonnepanelen. In dit geval wordt het een energiedak genoemd. Groendaken kunnen alleen door een dakwerker uit Retie geplaatst worden op daken met een helling van 1 tot 45 graden.

groendak Retie

Intensief of extensief groendak?

Groendaken zijn er in 2 varianten, namelijk intensief en extensief. Intensieve groendaken, ook wel daktuinen genoemd, zijn begroeid met struiken, bomen en grassen. Het intensieve groendak is beloopbaar en heeft veel onderhoud nodig. Let op, je hebt hier mogelijk wel een vergunning voor nodig.

Een extensief groendak is vooral begroeid met kruiden, vetplanten en mossen. Ze zijn een stuk goedkoper dan de intensieve variant, maar het is niet mogelijk om op deze daken te lopen. Heb je geen zin om het dak te onderhouden? Dan is een extensief groendak wat je zoekt.

PVC dakbedekking Retie

De laatste variant voor platte daken is pvc. Dit materiaal bestaat uit Poly Vinyl Chloride, een kunststof. Het heeft een vriendelijke kostprijs en is goed bestand tegen chemicaliën. Hierdoor is pvc steeds populairder aan het worden. Het is een soepele materiaalsoort dat sterk bestand is tegen temperatuurschommelingen. Daarnaast is het recyclebaar en reflecteert het uv-straling, waardoor je een aangenaam wooncomfort ervaart. Nadeel is dat de levensduur minder lang is dan EPDM en dat het plaatsen wat tijd in beslag neemt. Schakel een dakwerker uit Retie in om de dakwerken te doen en pvc te laten leggen.

PVC folie of dakplaten?

Als je voor pvc kiest, is er nog keuze uit folie of dakplaten. Bij folie is het belangrijk dat de dikte minimaal 1,2 millimeter is. Bij een dikte van 1,5 millimeter stijgt de levensduur naar zo’n 35 jaar. Een andere optie is dakplaten. Dakplaten zijn golfplaten die licht doorlatend zijn en minder buigzaam zijn. Dakplaten worden vaak gebruikt bij een aanbouw, zoals een schuur, veranda of kippenhok.

Dakbedekking voor hellend dak

Dakbedekking beschermt je woning tegen weersomstandigheden en bepaalt het uitzicht van het huis. Een hellend dak is nog steeds het type dat je het meest terugziet op de daken van Belgische huizen in Retie. Er zijn veel mogelijkheden als het op het bekleden van een hellend dak aankomt. De meest gekozen vorm is het pannendak, dit komt door de prijs, levensduur en uitstraling. Andere opties bij hellende daken zijn rieten, kunstleien of natuurleien, zink, aluminium of koper.

dakbedekking hellend dak Retie

Prijzen dakbedekking hellend dak

De prijzen voor dakwerken zijn lastig te zeggen. Vaak worden prijzen van voor nieuwe bedekking berekend per m². De kostprijs voor het bedekken van een hellend dak verschilt enorm. Wanneer je voor modern en duurzaam koper gaat, is de prijs gemiddeld €120,- per m². Liever een goedkopere optie? Dan zijn betonnen dakpannen een goede optie. De prijzen hiervan liggen tussen de €22,- en €41,- per m². Je woning een landelijke uitstraling geven kan met riet. Dit kost rond de €90,- per m². Kijk in onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen.

Prijstabel: wat kost dakbedekking voor een schuin dak?

Soort dakbedekking hellend dak Gemiddelde prijs per m² (incl. btw en montage)*
Keramische dakpannen €32,- tot €65,-
Betonnen dakpannen €22,- tot €41,-
Rieten dakbedekking €90,- tot €95,-
Kunstleien €65,- tot €75,-
Natuurleien €110,- tot €120,-
Zink €80,-
Aluminium €75,-
Koper €120,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Exacte prijsopgaven ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Dakpannen

Een pannendak is veruit het populairst. Niet voor niets, want deze vorm gaat jarenlang mee en het plaatsen gebeurt snel en eenvoudig. Pannen zijn verkrijgbaar in 2 soorten, namelijk in beton of keramiek. Een keramische dakpan wordt op hoge temperatuur gebakken in de oven terwijl een dakpan van beton zichzelf uithardt.

Rieten dakbedekking

Rieten daken werden vroeger voornamelijk gebruikt als goedkope oplossing om de daken waterdicht te houden. Tegenwoordig is het een luxe materiaal. Belangrijk bij riet is dat het dak een minimale hellingshoek van 45 graden heeft. Anders kan het hemelwater niet afgevoerd worden, waardoor het riet gaat rotten. De levensduur van dak van riet is zo’n 35 jaar.

Leien dak

Een leien dak is in 2 soorten verkrijgbaar, namelijk natuurleien en kunstleien. Natuurlei ontstaan doordat de aarde klei en andere stoffen samendrukt, wat resulteert in gesteente. De kunststof variant ziet er hetzelfde uit als een leien dak van natuursteen, maar zijn een stuk goedkope. Een leien dak gaat gemiddeld 25 jaar mee.

metalen dak Retie

Metalen daken: aluminium, zink en koper

De laatste optie bij hellende daken zijn daken van metaal. Je kiest dan uit aluminium, zink of koper. Aluminium is snel geplaatst en is zeer licht. Zink heeft het voordeel dat het na 100 jaar nog steeds in dezelfde staat verkeerd. Je laat een zinken dak plaatsen wanneer je een modern dak wilt creëren. Koper is net als zink heel duurzaam en robuust. Het krijgt door oxidatie een natuurlijke beschermingslaag. Daarnaast is koper natuurlijk, milieuvriendelijk en is het eenvoudig in iedere vorm te buigen.


Een dakwerker inschakelen voor herstellen van je dak?

Via het offerteformulier vraag je offertes aan. Vergelijk en bespaar!

Offertes aanvragen


Actief bij jou in de provincie:

Antwerpen | Mechelen | Deurne | Borgerhout | Turnhout | Heist-op-den-Berg | Geel | Brasschaat | Mol | Lier | Schoten | Brecht | Herentals | Kapellen

Premies dakwerken Retie

Als je jouw woning in Retie laat verbouwen en verschillende dakwerken laat uitvoeren door een dakwerker of dakdekkersbedrijf, kom je mogelijk in aanmerking voor een premie. Er zijn verschillende premies beschikbaar:

 • Vlaamse renovatiepremie: hierbij moet je minimaal €2.500,- per categorie aan facturen kunnen voorleggen om in aanmerking te komen voor de premie. Kijk voor meer info op de website van vlaanderen.be.
 • Verbeteringspremie: deze premie is er onder andere voor dakwerken aan een hoofdgebouw. Denk hierbij aan het herstellen of vernieuwen van het dak. Meer weten? Ga naar wonenvlaanderen.be.
 • Premies voor dakisolatie: er zijn diverse premies beschikbaar voor dakisolatie, denk aan een belastingvermindering of premie voor netbeheerders. Bovendien is er vanuit je gemeente mogelijk ook een premie beschikbaar. Je kijkt voor meer informatie op de site van vlaanderen.be.
 • Verlaagd btw-tarief: de laatste premie is het verlaagd btw-tarief van 6%. Dit geldt voor maatregelen, waaronder dakwerken, die genomen worden bij privéwoningen van ouder dan 10 jaar. Ga naar financien.belgium.be voor meer informatie.

dakdekkersbedrijf Retie

Dakwerken offertes Retie, gratis en vrijblijvend

Dakwerken laten doen in Retie? Schakel geregistreerde dakwerkers in die zorgen dat je dak weer als nieuw is. Laat een dakwerker je dak herstellen of vernieuwen voor een goede prijs.

In contact komen met een dakdekkersbedrijf?

Vraag geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Doe dit via het offerteformulier. Je ontvangt dan van meerdere geregistreerde dakwerkers een prijsopgaaf op maat. Vergelijk onderling op prijs en aanbod en bespaar op de kostprijs van dakwerken!

Meer weten over de mogelijkheden & kosten?

Gratis offertes aanvragen